Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων προκηρύσσει για την Κυριακή 19 Γενάρη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενάντια στο μνημονιακό αντεργατικό κατασκεύασμα του Ν. 4177/13, που καταργεί το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας.
Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους «Παρά την επίμονη προπαγάνδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αναπαράγεται από τα μνημονιακά μιντιακά κατεστημένα ότι, δήθεν το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων (μαζί με το καινούριο «φρούτο» της «λευκής νύχτας») τόνωσε την αγορά και αύξησε το τζίρο, η αλήθεια είναι διαφορετική.
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν» τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας.
Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια.
Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν «τσάμπα» για τους εργοδότες.
Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 Ευρώ το μήνα.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εμπορίου σήμερα.
Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί.
Φέρνει νέα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες νέες απολύσεις.
Με τον αγώνα μας θα τα καταφέρουμε.
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Κυριακή 19 Γενάρη Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12.00 μ.μ. (ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΕΡΜΟΥ) και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου